Terje Formoe

Artist, musiker, låtskriver og forfatter.

Terje Formoe debuterte med singleplate 1974: ”Og hvis hun kommer hit”/”Midt i byen” (CBS Records).

Ga ut sin første LP-plate i 1975: “Beske Ballader og Blidgjort Blues” (CBS).

“Scenespill” kom på eget forlag i 1980. (Labyrint) Erik Formoe, Terje Formoes bror, malte bildet som pryder coveret på denne LPen. Utgivelsen fikk svært gode kritikker. Redaktør Tor Olsen i musikkbladet «Puls» kåret Scenespill til «årets norske plateutgivelse».

Rolf Løvland var produsent, arrangør og musiker på denne produksjonen. Tidlig i innspillingsperioden kom Alf Emil Eik til Kristiansand og overtok først som lydtekniker av Cross studio. Senere overtok han som eier og drev Cross i 30 år før han flyttet til Frankrike. Han har produsert brorparten av Terje Formoes utgivelser gjennom 35 år. Han er også arrangør og musiker (multiinstrumentalist) på produksjonene. Alf Emil Eik står bak samtlige Kaptein Sabeltann-utgivelser og har bidratt sterkt til det musikalske uttrykket som er umiskjennelig «sabeltannsk». I 2010 leverte Alf Emil Eik også score til 26 episoder av tv-serien «Kaptein Sabeltann-Kongen på Havet».

I 1978 sa Terje Formoe opp sin faste jobb som lærer i Kristiansand for å livnære seg av musikk. I de påfølgende årene gjennomførte han en rekke turnéer som visesanger med bl. a. mer enn 200 konserter for Rikskonsertene i ungdomsskolen sammen med gitaristen Lasse Sandberg.
Skrev samtidig tekster for en rekke norske artister: Bl.a Sissel Kyrkjebø, Arve Opsahl, Trond Granlund, Grethe Kausland, Rune Larsen.

I 1983 (Pressekonferanse 29. juli i Dyreparken) kom første barneplate “Livet er toppen” der “Her kommer Julius” ble den store slageren.

“Til Donald” (SirMusic) kom i 1987.
Var markeds- og underholdningssjef i Kristiansand Dyrepark fra 1984 til 1995.

 

Kaptein Sabeltann så dagens lys høsten 1989. Manuset til forestillingen “Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga” ble skrevet samme høst. Stykket hadde premiere på dagtid (kl. 16:00) i Kristiansand Dyrepark den 9. juli 1990. Første “nattforestilling” ble gjennomført sommeren 1991 (15. juli) med stor suksess. Reportasje i Fædrelandsvennen dagen etter.

Kaptein Sabeltann ble presentert første gang på TV i forbindelse med Spellemannpris-sendingen den 8. februar 1992. Samtidig ble CD og kassett lansert over hele landet.

I 1992 ble dette Norges 4. mest solgte CD (Ca 62 000 eks). Den samme utgivelsen ble Norges mest solgte CD i 1993 (Ytterligere 90 000 eks) Tilsammen solgte den første Kaptein Sabeltann-CDen ca 250 000 eks.

Sommeren 1992 ble 11 nattforestillinger sett av ca 35 000 små og store. Dagbladet skrev en positiv teateranmeldelse den 17. juli (Fredrik Wandrup). VG fulgte opp med en begeistret reportasje dagen etter: «Sabla gøy!» Kaptein Sabeltann ble et nasjonalt fenomen og folk strømmet til Dyreparken.

Den første tegningen av  Kaptein Sabeltann, tegnet av Terje Formoe høsten 1989.

Skuespiller Svein Haagensen var sentral i de første oppsetningene og når det gjaldt endringen av Kapteinens utseende i forhold til den første skissen. Svein var også regissør og en svært viktig samarbeidspartner de første årene. Han spilte først sjømannen Ruben. Deretter Maga Kahn (1996 og 1997). Svein Haagensen hadde bakgrunn fra Riksteateret. Linda Tørklep (Tante Bassa) og Ingolf Karinen (Pelle Pirat) var også svært sentrale og viktige skuespillere og medarbeidere i de første årene da Kaptein Sabeltann slo gjennom og etablerte seg i Norge. I de første forestillingene spilte Janne Formoe og Morten Usterud henholdsvis Sunniva og Pinky. Svein Haagensen gikk bort i september 2001.

“Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttaviga” ble utgitt på CD/MC den 1. juni 1994 og forestillingen med samme tittel hadde urpremiere i juli samme år. Denne utgivelsen var forhåndssolgt i 76 000 eks og fikk Spellemannprisen 1994 som “beste barneplate”. Utdelingen fant sted på Lillehammer den 4. mars 1995.

En stor artikkel i Fædrelandsvennen den 14. januar 1995 ble innledningen på en omfattende «mediakrig» mellom Terje Formoe og daværende ledelse i Dyreparken. Lokalavisas store oppslag var utarbeidet uten at Terje Formoe var blitt kontaktet og hadde fått lese gjennom artikkelen på forhånd, noe som var et klart brudd på kravet til «samtidig tilsvarsrett», en av PFUs (Pressens Faglige Utvalg) viktigste prinsipper. Saken inneholdt da også påstander som var direkte feil og en lang rekke udokumenterte insinuasjoner og var helt klart en hovedårsak til at saken eksploderte og eskalerte i media over hele landet. Det var midt i denne konflikten at Terje Formoe skrev sangen «Vi seiler vår egen sjø». Slik ble det da også: Den 9. juli 1995 hadde Dyreparken urpremiere på sin nye sjørøverforestilling, mer påkostet enn noensinne og med kjente og profilerte skuespillere i hovedrollene. 10 . juli ble forestillingen anmeldt i norske medier. Dagen etter seilte Kaptein Sabeltann og alle hans menn inn på Aker Brygge med seilskuta «Sørlandet». Markedsføringen på forhånd var beskjeden: Opptrinnet var nevnt på P4 og Terje Formoe hadde selv rykket inn en annonse til kr. 12 000,- på baksiden av VG: «Kaptein Sabeltann og alle hans menn seiler inn på Aker Brygge i morgen…»  Responsen var formidabel: Folkemengden ble anslått til mer enn 15 000. Hovedstadpressen hadde store oppslag dagen etter: VG, Dagbladet, Arbeiderbladet, Aftenposten. VGs overskrift var «Hysteri O’Hoi!»  (Jon Selås)  Senere på dagen ventet ytterligere 4-5 000 mennesker anført av ordføreren på torget i Asker sentrum. «Sjørøverbyen Asker» ble lansert og Kaptein Sabeltann og ordføreren signerte «fredsavtale».

Sommeren 1995 ble 16 forestillinger sett av 37 000 mennesker på Hvalstrand i Asker: «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt».

Kristiansand Dyrepark hadde en tung sesong med et underskudd på ca NOK 18 mill. og en nedgang på 64 000 besøkende fra året før. Kaptein Sabeltann ble invitert tilbake, men Terje Formoe hadde mange tilbud fra andre kommuner og var til å begynne med svært avvisende til tanken om en retur. Forhandlingene pågikk hele høsten 1995. Helt på slutten av året ble det en enighet og en ny samarbeidsavtale ble signert. På det tidspunktet hadde 3 av de øverste lederne i Dyreparken måttet gå fra sine stillinger.

Ny MC/CD ble utgitt den 10. juni 1996: “Kaptein Sabeltann og jakten på Den Magiske Diamant” (Grappa Musikkforlag A/S). Teaterstykket med samme tittel hadde urpremiere i Kristiansand Dyrepark den 7. juli 1996.

Sommeren 1996 satte Dyreparken ny besøksrekord.

Terje Formoe har også utgitt familieforestillingene “Vår Dyreverden” og “Kjell Pell Pottitskrell” på MC/CD (Grappa Musikkforlag A/S).
Teaterstykket “Kjell Pell Pottitskrell” hadde premiere på Chat Noir den 5. januar 1996.
.
Sommeren 1996 produserte Media Service AS (fra Arendal) en 60 minutters video-spillefilm med Kaptein Sabeltann: ”Drømmen om Kaptein Sabeltanns Rike”.

I 1999 spilte Terje Formoe sin siste forestilling som Kaptein Sabeltann i Kristiansand Dyrepark. Fom sommeren 2000 var det Svein Roger Karlsen som overtok rollen som Kongen på Havet.Terje Formoe ønsket mer tid til å videreutvikle universet, etablere det som en barneklassiker i Norge og samtidig var det et uttalt mål å gjøre Kaptein Sabeltann til en internasjonal barnefigur. Han fortsatte som kunstnerisk leder for forestillingene i Dyreparken. Dessuten skrev han videre på alle manus og nye sanger.

Før sesongen 2000 ble Reidar Fuglestad ansatt som ny administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark. Han profesjonaliserte bedriften og fornyet og forbedret forholdet til Kaptein Sabeltanns univers. Skrev først en 15 års samarbeidsavtale med Terje Formoe. I 2001 ble Kaptein Sabeltanns Verden åpnet. I 2008 inngikk partene en ny og omfattende avtale med 30 års varighet. Dyreparken fikk et økt og langsiktig eierforhold til universet. Avtalen regulerte samarbeidet om forestillinger, Kaptein Sabeltanns Verden, skutene og pekte fremover mot byggingen av Abra Havn, Kaptein Sabeltanns egen sjørøverlandsby. Reidar Fuglestad sluttet i Dyreparken og gikk over i ny stilling i 2017.

I 2001 ga Terje Formoe ut sin første visesamling siden «Scenespill» i 1980:  «Umaskert». (Grappa Musikkforlag)

Den 9. juli 2000 var det urpremiere på ”Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya” i Kristiansand Dyrepark. CD med samme tittel ble utgitt. Den inneholdt sangene og den dramatiserte historien. Utgivelsen ble nominert til Spellemannprisen.

I 2002 var det nypremiere på ”Kaptein Sabeltann og jakten på Den Magiske Diamant!” Denne sommeren kom Bjørn Sæter inn som ny regissør. Han samarbeidet fra første dag med koreograf Helen Vikstvedt. Bjørn Sæter har sammen med Helen Vikstvedt i tett samarbeid med opphavsmannen bidratt sterkt til å profesjonalisere oppsetningene. 

Som et samarbeidsprosjekt mellom bl.a TV 2 og Svensk Film ble det produsert en tegnefilmserie for TV og en kinofilm om Kaptein Sabeltann. Tegnefilmen hadde urpremiere på norske kinoer 2. juledag 2003. Den ble solgt til 20 land.

I 2004, 2005 og 2006 ble ”Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt!” spilt i Kristiansand Dyrepark.

”Kaptein Sabeltanns Aktivitetsblad” ble utgitt første gang før påsken 2000.

(Aller-gruppen).
Siste nummer ble utgitt nov. 2005.

I juli 2006 ble et helt nytt månedsblad lansert: «Kaptein Sabeltanns Verden”. (Egmont)

”Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya” ble sett av      175 000 somrene 2007 – 2009.

Kaptein Sabeltanns 20 års jubileum ble feiret i Kristiansand Dyrepark sommeren 2009.

Det totale billettsalget til forestillingene passerte 1 million sommeren 2009.
Både CD- og DVD-salget hadde før dette også passert 1 million i Norge.

Sommeren 2010 gjorde Terje Formoe comeback som Kaptein Sabeltann i forestillingen «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt».

Høsten 2010 ble tv-serien «Kaptein Sabeltann – Kongen på Havet» (26 episoder) spilt inn i Dyreparken. Serien ble laget i et samarbeid med NRK TV som har visningsretten tom 2025. Serien er også solgt til Sverige (SVT), Finland (YLE), Island (RUV), Belgia (VRT), Argentina (PakaPaka) og Slovenia. Kyrre Haugen Sydness debuterte i rollen som Kaptein Sabeltann, Håvard Bakke var Langemann.

Høsten 2010 ble en CD med nye sanger lansert: «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet».  Samlingen ble nominert til Spellemannprisen.

Sommeren 2011 var det urpremiere på et nyskrevet teaterstykke:

”Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet!”

Dette året overtok Kyrre Haugen Sydness rollen som Kaptein Sabeltann også i forestillingene.

23.08.2011 kom Terje Formoes første visesamling siden 2001: «Et sted under stjernene» (Grappa Musikkforlag). Innspilt i Sanden studio i Kristiansand med Roald Råsberg som lydtekniker. Produsent: Jon Kleveland.

En tv-serie på 26 episoder med Kaptein Sabeltann vises på NRK høsten 2011/våren 2012. Serien ble første gang vist av Sveriges Television i juli-august 2012.29. august var det premiere i Finland på YLE 5. Serien er også solgt til Island, Argentina (PakaPaka), Belgia (VRT) og Slovenia.

25. mai 2012 ble Abra Havn, Kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby og «verdens sjørøverhovedstad» åpnet i Kristiansand Dyrepark. Ny CD ble lansert i forkant av åpningen: «Kaptein Sabeltann i Abra Havn». Her gis familiene mulighet til å bo i husene til de kjente sjørøverne: Langemann, Benjamin, Pelle og Pysa, Skalken…  Selveste Kaptein Kaptein Sabeltann har også en egen suite i landsbyen. Landsbyen motto: «Kom som landkrabbe, dra som sjørøver.» Hver morgen i høysesongen vekkes landsbyen opp av kanonskudd og sjørøvere som kommer seilende inn med Den Sorte Dame. Barna er aktive medhjelpere når Kapteinens eget sjørøverflagg heises på Kongens Torg.

Vinteren 2013 ble 30 show med fokus på sangene («Kaptein Sabeltanns sjørøverfest») spilt for ca 16 500 på Chat Noir i Oslo. Terje Formoe gjorde sitt siste comeback som Kaptein Sabeltann. Andre medvirkende: Håvard Bakke, Janne Formoe, Siw Anita Andersen, Tor Sigbjørnsen, Kai Kenneth Hanson, Frank Ole Sætrang, Malin Skjolde, Gabrielle Bakke. Regi: Bjørn Sæter. Koreografi: Helen Vikstvedt. Scenografi: Per Olav Austdahl. Effekter: Nicholas Khandji.

Kaptein Sabeltanns 25 års jubileum ble feiret i Kristiansand Dyrepark sommeren 2014.     7. juni ble feiringen innledet med sjørøverparade gjennom Kristiansand sentrum og stort show i Tresse. Kaptein Sabeltann og hans menn ble trukket gjennom byens gater med hest og karjol. Mange tusen mennesker var tilstede for å feire Kongen på Havet. Det rapporteres om 17. mai-stemning.

7. juli 2014 var det urpremiere på en helt ny og omarbeidet versjon av «Kaptein Sabeltann og jakten på Den Magiske Diamant!» Det ble lagt ut 24 forestillinger og 60 000 billetter, men pågangen var så stor at det endte med nesten 63 000 solgte (105% belegg).
Stykket settes også opp sommeren 2015. Premiere 6. juli.

25 år på rad har Kaptein Sabeltann spilt for fulle hus og vært Norges (desidert) mest sette sommershow. Til sammen er det solgt mer enn 1, 4 mill. teaterbilletter.  Solgte Kaptein Sabeltann-CDer har på dette tidspunkt passert 1,4 mill. Det samme har DVD-salget.

19. september 2014 var det storslått førpremiere på kinofilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» på Colosseum i Oslo. Dagen etter var det en like overveldende mottakelse på Fønix kino i Kristiansand. Filmen hadde kinopremiere over hele landet 26. september. Den fikk overveldende gode kritikker og ble sett av 370 000 på kino i Norge.

9. februar 2015 ble filmen tilgjengelig på DVD og BluRay.

Filmen ble solgt til 110 land. 7. mai hadde den premiere i Tyskland.

I oktober 2014 kom «Den Blå Planeten» digitalt på egen label, tidsnok til å bli nominert til Spellemannprisen som gikk av stabelen 17. januar 2015 i Stavanger. 30. januar ble det samme albumet lansert på CD.
Samtidig annonserer Terje Formoe at han vil tilbake til de musikalske røttene sine. Han ønsker i tiden fremover å spille konserter for et voksent publikum igjen, både alene med gitar og med band.

6. juli 2016 var det nypremiere på «Kaptein Sabeltann og den Forheksede Øya». 24 forestillinger ble sett av 63 000.
Stykket spilles også sommeren 2017.

Før sommeren 2017 vil det totale billettsalget siden starten i 1990 passere 1, 5 millioner.

Kaptein Sabeltann nærmer seg stort 30-års jubileum i 2019.

«Jubileumsforestillingen» vil bli satt opp allerede i 2018 og spilt 2 sommere:
En ny og storslått versjon av klassikeren «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt».

Det jobbes også med spesielle filmplaner. Terje Formoe er innstilt på å gå i en ny retning for å bringe Kongen på Havet ut til et enda større publikum – også utenfor Norges grenser.

 

Kaptein Sabeltann har egne nettsider:
www.sabeltann.no
www.captainsabertooth.com

Kaptein Sabeltann har også en offisiell side på Facebook.
På Kaptein Sabeltanns offisielle side på You Tube ligger det
et stort arkiv av musikkvideoer, filmer og mediaklipp.

Terje Formoe har en egen nettside:  www.terjeformoe.no

Terje Formoe på Facebook:

Terje Formoe
Fokus på Terje Formoes «voksne» plateutgivelser.

Terje Formoe Privat
En mer privat, personlig side.

 

Diverse plateutgivelser

Første plateutgivelse:
Single CBS 1974: Og hvis hun kommer hit/Midt i byen

LP/CD/MC

Beske Ballader og Blidgjort Blues (CBS 1975)
Scenespill (Labyrint 1980)
Livet er toppen (Barnas Musikkforlag 1983)
Til Donald (SirMusic 1987)
Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga (Grappa 1992)
Vår Dyreverden (Grappa 1993)
Kjell Pell Pottitskrell (Grappa 1993)
Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttaviga (Grappa 1994)
Ville Venner og Sabeltenner (Grappa 1995)
Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant (Grappa 1996)
Kaptein Sabeltanns Verden (Grappa 1998)
Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (Kun sangene) (Grappa 1999)
Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (Med hele historien) (Grappa 2000)
”Umaskert” 19. mars 2001 (Visesamling voksne) (Grappa)
Kaptein Sabeltann og sultanens skatt (Grappa/Egmont 2002)
Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant! (Grappa 2002)
Kaptein Sabeltann Sanger fra tegnefilm (Grappa/Barneselskapet nov. 2003)
Kaptein Sabeltanns store allsangfest! (Grappa/Barneselskapet 2004)
Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt! Lydbok (Grappa/Barneselskapet 2005)
”Kaptein Sabeltanns Favoritter” (Grappa 2006)
Kaptein Sabeltanns skattekiste (Grappa/Egmont 2009)
Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya (Grappa/Barneselskapet 2009)
Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet (Grappa/Barneselskapet Egmont 29.11.11)
Et sted under stjernene. Visesamling.  (Grappa, 23.08. 2010)
Kaptein Sabeltanns Gull (I) (Grappa juni 2012)
Kaptein Sabeltann i Abra Havn (29. okt. 2012)
Kaptein Sabeltann Enda mer gull! (Grappa, 7. juni 2013)
Kaptein Sabeltann – 25 år på tokt. Samleboks. (Grappa/Barneselskapet 2014)
Den Blå Planeten (Terje Formoe Records, 2014)
1. november 2015:    «Timeglass»   De beste – En visesamling.  (Terje Formoe Records 2015)
30. november: Kaptein Sabeltann og jakten på Den Magiske Diamant. Sangene. (Terje Formoe Records)

2016: Hele Terje Formoes katalog utgis på ny label:
Terje Formoe Records fom 1. januar 2016: Alt med Kaptein Sabeltann på egen label.

11. mars 2016: Singelutgivelse «Å leve» – første smakebit fra Paris-album. Kommer i januar 2018)
Juni 2016: Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya – sangene (Terje Formoe Records)

11. november 2016: Singelutgivelse: Takk som byr. Første låt fra kommende album «HJEMVENDT».
Spilt inn hos Kyrre Fritzner i FMV studio i Gamlebyen, Fredrikstad.
13. januar 2017: Singelutgivelse: Glem aldri
10. mars 2017: Singelutgivelse: I mitt stille sinn
31. mars 2017: Lansering av nytt album: HJEMVENDT (Terje Formoe Records)
April 2017: Singelutgivelse: Som en hvitkledd sommerfugl

VIDEO/DVD

Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga (1993)
Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttaviga (1994)
Drømmen om Kaptein Sabeltanns Rike (1996)
Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (Video/DVD) (2000)
Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant! (Video/DVD 2002)
”Kaptein Sabeltann” (Tegnefilm 2003)
”Kaptein Sabeltann og jakten på Grusomme Gabriels skatt” (Video/DVD 2005)
Kaptein Sabeltanns skattekiste (3 filmer- 2006)
Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya (2008)
Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya – Jubileumsutgave (2009)
Kaptein Sabeltann – 20 år på tokt! (Samleboks 2009)
Kaptein Sabeltanns matboks (4 filmer 2010)
Kaptein Sabeltann, Kongen på Havet I – VI (26 ep fra tv-serie) (SF 2011- mars 2013)
Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. (DVD og BlueRay 9. febr. 2015)

BØKER
Toner i et timeglass (visesamling) (Fabritius 1980)
Kaptein Sabeltann og 40 andre sanger (Hjemmets Bokforlag 1993)
Kaptein Sabeltann og gutten som ville bli sjørøver (Gyldendal 1993)
Kaptein Sabeltann og jakten på sultanens skatt (Gyldendal 1994)
Kaptein Sabeltann lukter gull (Gyldendal 1994)
Kaptein Sabeltann og Joachim på eventyr med Den Sorte Dame. (Gyldendal 1995)
Kaptein Sabeltann: Hvor er nøkkelen? (Gyldendal 1995)
Kaptein Sabeltanns store sangbok (Gyldendal 1996)
Kaptein Sabeltann og heksegryta (Cappelen aug. 2001) (Også utgitt i Danmark, Sverige)
Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn (Cappelen juni 2002)
Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame (Juni 2003)
Hiv o´hoi! Kaptein Sabeltanns sangbok I (Cappelen, juni 2005)
Kongen på Havet – Kaptein Sabeltanns sangbok II (Cappelen, )
Kaptein Sabeltann og Pinky på skattejakt i Kjuttaviga (Bildebok Cappelen nov. 2005)
Kaptein Sabeltanns 10 mynter av gull! (2008)
Pinky og Sunniva i Kaptein Sabeltanns Verden
Kaptein Sabeltann og Pinky på Den Forheksede Øya
Kaptein Sabeltann og Bokstavjakten
Miriams Forheksede Hus
3 aktivitetshefter (Egmont)
Kaptein Sabeltann Pekebok (Cappelen Damm)
Kaptein Sabeltann, Pinky og Ravn i Abra Havn (Cappelen Damm 2012)
Kaptein Sabeltanns Puslespillbok (Cappelen Damm 2012)
Min første bok om Kaptein Sabeltann (Cappelen Damm 2013)
Kaptein Sabeltann og blindpassasjerene (Cappelen Damm 2013)
Kaptein Sabeltann og Den Sorte Dame (Cappelen Damm 2013)
Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama – Klistremerkebok. (Cappelen Damm 2014)
Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama – Aktivitetsbok.  (Cappelen Damm 2014)
Kaptein Sabeltann: To historier og åtte kjente sanger. (Cappelen Damm 2014)
Kaptein Sabeltann – 2 historier. (Cappelen Damm 2015)
Kaptein Sabeltann: Ai, ai, kæpten!  (Cappelen Damm 2015)
Kaptein Sabeltann lukter gull  (Cappelen Damm 2016)
Kaptein Sabeltann og sverdet  (Cappelen Damm 2017)
Kaptein Sabeltann – Hvor en nøkkelen? (Cappelen Damm 2018) (Nyutgivelse)
Kaptein Sabeltann – Venner og fiender PÅ DE SYV HAV (Cappelen DAMM 2018)

 

PC-SPILL
Kaptein Sabeltann og den store ildprøven (Gyldendal Multimedia 1997)
Også utgitt i Danmark og Tyskland.
Kaptein Sabeltann (PanVision 2004)
Utgis også i Russland, Sverige og England.
Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Forbannelse (ArtPlant 2007)
Kaptein Sabeltann og ildprøvene DS Nintendo (Ravn 2011)
Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama (Ravn 2016)

KINOFILMER
Tegnefilmen ”Kaptein Sabeltann”, premiere i Norge 2. juledag 2003.
”Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama”, premiere 26. september 2014.

TV-SERIE
Kaptein Sabeltann, Kongen på Havet (26 episoder 2011)
Visningsavtale med NRK i Norge.
Solgt til Sverige (SVT), Finland (YLE), Island, Argentina (PakaPaka) og Belgia (VRT) og Slovenia.