Etter sommerens megasuksess med Kaptein Sabeltann (67 168 solgte billetter), har Terje Formoe fått med seg noen av landets flotteste musikere på albumet «RO», som utgis 18. november. Albumets 8 sanger viser oss andre sider av Formoes tekster, og tar oss nærere hans musikalske og lyriske røtter; båndene til visesang og lidenskapen for poesi. Et hint tilbake til en tid da han reiste landet rundt alene med gitaren, på viseklubber, militærforlegninger og folkehøyskoler.
«Jeg har hatt med meg gitaren og skrevet sanger så lenge jeg kan huske. Som låtskriver føler jeg meg som en slags historieforteller alltid på jakt etter det fine samspillet mellom tekst og musikk.»
Innspillingen er blitt til i et samarbeid med norske produsenter og musikere som Terje setter høyt; Kristiansand (Kongshavn Studio), Fredrikstad (FMV Studio), Oslo (Rainbow) og Asker (Ingar Helgesen) har blitt brukt som innspillingssteder på historiefortellerens nye album.
Poesi og nærhet


Tekstene på «RO» har formet seg over tid og har blitt til ferdige sanger i samarbeid med Terje Formoes gode venner, noen fra tidligere i livet, andre som er funnet de senere årene. Rolf Løvland, Pete Knutsen, Kyrre Fritzner, Børge Petersen-Øverleir, Freddy Holm og Lars Lundevall bidrar alle glitrende, mens strykere og obo fra Kristiansand Symfoniorkester tilfører Formoes tekster et ekstra lag av nærhet, dybde og melankoli.
Albumet er formet rundt den klassiske visen, men hver sang tar egne musikalske valg og retninger. Som i «Livet leker», albumets nikk til Lillebjørn Nilsens epoke, eller den vakkert oppløftende og storslagne «Uansett» til den musikal-inspirerte, «En dag på jorden» hvor Formoes tekst virkelig kan få deg til å sanse teateret bare man lukker øynene. I den første smakebiten som ble sluppet fra albumet, singelen «Tegn» er visesangens akustiske gitarer erstattet med klassisk piano og strykere, mens poesien nok er på sitt aller næreste og tydeligste.
I mellom ytterpunktene ligger balanse
«Som opphavsmann er det selvsagt en stor glede å se at 2 700 samler seg om natten for å bli med inn i min fantasiverden, men for meg begynte alt da jeg reiste rundt i landet alene med gitaren», forteller han. «Jeg føler at jeg har noe ugjort, noe uopplevd, noe jeg vil ut med. De nære tekstene og den levende musikken. Det er noe med det mindre formatet som stadig trekker meg tilbake. Jeg vil være en historieforteller som berører folk og har en sterk dragning mot det å spille live på de mindre scenene med dyktige musikere».
«Det er dette «RO» dreier seg om. Vi lever i en tid med mye støy og rastløshet. Jeg tror det er mange som har et behov for å søke stillhet. Ettertanke. Jeg søker inn i min egen balanse og min egen ro. Jeg håper det er flere der ute som vil finne noe av dette i de nye sangene mine», avslutter Terje.